top of page

Kandidatenlijst Natuurlijk Nieuwkoop: mix van enthousiaste nieuwe én ervaren mensen

De kandidatenlijst van Natuurlijk Nieuwkoop voor de verkiezingen in 2022 is op 15 december in de ledenvergadering van Natuurlijk Nieuwkoop vastgesteld. De lijst bevat in totaal 36 kandidaten, met name de eerste 7 gaan een grote rol spelen in de komende campagne.

Volgens Jan Dirven van de kandidaatstellingscommissie zijn de kandidaten vooral getoetst op: aansprekendheid, het willen nemen van verantwoordelijkheid, ervaring, en innovatief kunnen en willen denken. Daarnaast is er ruime aandacht besteed aan een goede mix, zodat alle kernen uit de gemeente zich vertegenwoordigd zien in de lijst. De kopgroep bestaat uit zowel ervaren politici als nieuwe talenten, met verschillende ervaring, expertise en interesses die elkaar kunnen aanvullen en versterken.


Als lijsttrekker is Pien Schrama herkozen, omdat zij “uitstekend in staat is om de politiek inhoudelijke koers vorm te geven en met haar aanstekelijk enthousiasme ook het politieke gezicht van onze partij kleur te geven en de lijst aan te voeren.” aldus Dirven.


De complete kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022:


1. Pien Schrama, Nieuwveen:

Ervaren politica. Heeft ruime ervaring als raadslid en fractievoorzitter en was een gedegen en bevlogen wethouder sociale zaken. Is maatschappelijk actief in het bestuur van de Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop en als voorzitter en vrijwilliger bij de Zonnebloem Nieuwveen.

2. René Carlier, Zevenhoven:

Is zelfstandig organisatieadviseur en projectmanager. Is maatschappelijk betrokken in verschillende organisaties, w.o. Stichting Welzijn Nieuwkoop. Kan zich uitstekend om de financiën bekommeren. Wil zich inzetten voor andere woonvormen waarmee de verbinding ontstaat tussen jongeren en ouderen. En wil de afstand tussen politiek en burgers verkleinen door hen daadwerkelijk te betrekken.

3. Bas Oostwouder, Ter Aar:

Is contractmanager bij infrastructurele projecten bij een grote aannemer in Nederland. Vindt dat je als inwoner betrokken moet willen zijn bij ontwikkelingen in je eigen omgeving en gelooft in de kracht van participerende burgers. Gelijke kansen voor zwakkeren en sterkste schouders – zwaarste lasten, zijn trefwoorden.

4. Larissa Baartman, Zevenhoven:

Woont sinds 2017 Zevenhoven. Is unitmanager bij een projectmanagementbureau en vindt het belangrijk om maatschappelijk ook een steentje bij te dragen. Wil zich inzetten voor een mooi en Natuurlijk Nieuwkoop, met aandacht voor de mens en zonder de prachtige waarden van onze gemeente te verliezen.

5. Natascha van Engeldorp Gastelaars, Papenveer:

Is werkzaam in een administratieve functie bij de gemeente Amsterdam op het gebied van erfpacht en is lid van de Ondernemingsraad. Zit als FNV-kaderlid in het sectorbestuur overheid. Is actief als mantelzorger en taalvrijwilliger voor laaggeletterden. Wil de politiek dichter bij gewone mensen brengen en opkomen voor inwoners met minder kansen.

6. Fokko Aldershoff, Nieuwkoop:

Werkt als dierenarts voornamelijk op het terrein van de preventieve diergezondheid bij varkens, koeien en kippen. Is op verschillende fronten actief als vrijwilliger, zoals bij de Dorpsboerderij Nieuwkoop. Vindt het belangrijk zich - samen met anderen - in te zetten om onze gemeente leefbaar, duurzaam en sociaal te houden en te maken voor de huidige, maar vooral ook voor de toekomstige generaties.

7. Kees Hagenaars, Langeraar:

Heeft 43 jaar in het onderwijs gewerkt waarvan 27 jaar als directeur. Na meer dan 20 jaar lid te zijn geweest van de gemeenteraad doet Kees een stapje terug. Hij wil graag nieuwe mensen de kans bieden om een bijdrage te leveren aan het bestuur van onze gemeente. Wel blijft hij meedenken en meedoen binnen de partij.

8. Joke van Boxtel, Nieuwkoop:

Weet als ervaren politica, nieuwe initiatieven met en voor zwakkeren in de samenleving te ontwikkelen en op de politieke agenda te plaatsen. Heeft een stichting opgericht om inwoners met een lichte zorgvraag en statushouders te helpen opdat zij beter en actiever mee kunnen doen in de samenleving.

9. Pieter Jan de Rijk, Zevenhoven

10. Elly de Jeu, Ter Aar

11. Rob Ruigrok, Nieuwkoop

12. Theo Leliveld, Nieuwveen

13. André van der Voort, Ter Aar

14. Jan-Willem Meertens, Nieuwkoop

15. Ineke Kooistra, Nieuwkoop

16. Leo Rolf , Zevenhoven

17. André Wijfjes, Ter Aar

18. Jan Roos, Nieuwkoop

19. Marjolein Spoorendonk, Woerdense Verlaat

20. Bert Post, Noorden

21. Hans van der Meulen, Langeraar

22. Arno van Bunnik, Noorden

23. Ada van der Vlugt, Korteraar

24. Gijs van der Zwet, Noorden

25. René van Dalen, Woerdense Verlaat

26 . Irene van Bunnik-Block, Noorden

27. Patrick Schreuder, Zevenhoven

28 Ton van den Belt, Nieuwkoop

29. Catja de Raay, Woerdense Verlaat

30. Jaap Aartman, Noordeinde

31. Tessa van Diemen-Schrama, Nieuwveen

32. Jan Tersteeg, Noorden

33. Rien van Kessel, Vrouwenakker

34. Margot Aartman, Zevenhoven

35. Jan Dirven, Ter Aar

36. Berry Dors, Nieuwkoop


Commenti


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page