Bas Oostwouder, fractie-assistent

Analystisch, Rechtvaardig en Humoristisch. Dat is Bas Oostwouder. Hij wil dat je prettig woont in groene wijken en groene dorpen. Een plek waar iedereen mee kan doen, en iedereen kansen krijgt zich te ontwikkelen.

 

Wie Bas is:

Bas Oostwouder is sinds 2016 fractieassistent van Natuurlijk Nieuwkoop. Van huis uit is Bas lid van de PvdA, die idealen vormen voor hem de basis. Samen wat moois maken van onze dorpen, waarin iedereen zich kan ontwikkelen: iedereen moet kunnen meedenken, meeleven en meedoen. Hij is nu betrokken bij de ontwikkeling van het IKC en sporthal in zijn woonplaats Ter Aar, maar ook duurzame ontwikkelingen naar nieuwe vormen van energievoorziening in onze dorpen hebben zijn aandacht. Bas voelt zich betrokken voor alle kernen van onze mooie gemeente en wil bewaken dat we hier trots op kunnen blijven.

Waar Bas vandaan komt

Bas Oostwouder is geboren in Amstelveen, maar groeide op in Nieuwkoop in de wijk bij sporthal de Steupel, ging naar basisschool de van Velzenschool (nu Rietkraag). Voordat hij ging samenwonen met Leonne in Ter Aar sportte hij veel (Triathlon) en was niet echt politiek actief, maar als er een mening gevraagd werd, dan kon je die krijgen. In het dagelijks leven heeft hij een leuke baan bij een technisch installatiebedrijf in de wegenbouw en een mooi gezinsleven met Leonne en 2 fantastische kinderen: Daan en Isa.

Bas zet zich naast de politiek voor zijn huidige hobby waterpolo ook intussen al meer dan 15 jaar in als scheidsrechter. Daarnaast helpt hij met een aantal triathlons in onze gemeente en vlak daar buiten. Als hij de kans krijgt, rent hij graag een rondje door de duinen bij Noordwijkerhout. 

"Gelijke kansen voor zwakkeren en sterkste schouders – zwaarste lasten. Dat zijn voor mij belangrijke trefwoorden."