top of page

Berry Dors, bestuurslid

Berry Dors (1951) is getrouwd met Ineke, heeft 2 dochters, 5 kleinkinderen en na een carrière in financiële dienstverlening met pensioen.

Portefeuilles:

• Algemeen Bestuurlijke Zaken

• Financiën

• Maatschappelijke Zaken

• Grondgebied

 

berrydors@natuurlijknieuwkoop.nl

Wie ben je?

Ik ben Berry Dors, was lange tijd raadslid voor Natuurlijk Nieuwkoop. Ik woon sinds 1971 in de kern Nieuwkoop. Ben van 1951. Dit is mijn laatste raadsperiode. Maar ik wil de nieuwe fractie met raad en daad ondersteunen. Daarnaast sla ik golfballen in Nieuwveen, fluit ik hockeywedstrijden en help mee bij het onderhoud van de accommodatie van de hockeyclub. En ik ga wat meer reisjes maken met de camper door Europa.

 

Waarom ben je actief in de lokale politiek?

Al een hele tijd ben ik actief in de lokale politiek. Ooit begonnen in het ¨oude¨ Nieuwkoop met de PvdA, later met Progressief Nieuwkoop, en na het samengaan met MPN in Natuurlijk Nieuwkoop. Het besturen van de samenleving, en dus ook de gemeentes, vind ik belangrijk en dat moet op een degelijke manier gebeuren met veel betrokkenheid en invloed van inwoners.

 

En waarom Natuurlijk Nieuwkoop?

Natuurlijk Nieuwkoop is een partij met hele goede ideeën over het daadwerkelijk betrekken van inwoners bij het maken van plannen. En de partij heeft een heel duidelijke groene en progressieve kijk op de samenleving en hoe je die in samenhang met alle belangen vorm kan geven. En er zitten natuurlijk heel goede mensen bij Natuurlijk Nieuwkoop.

 

Wat zijn jouw speerpunten voor de gemeente Nieuwkoop?

De komende jaren gaat het lokaal over wonen, klimaat en gezondheid. We moeten meer betaalbare woningen beschikbaar krijgen voor starters, dus meer sociale huur- en koopwoningen bouwen. Voor het klimaat moeten we ook lokaal een versnelling, zeg maar een inhaalrace uitvoeren en daarmee moeten we de komende periode beginnen. En doordat we steeds meer ouderen in onze gelederen zullen hebben zal ook in de sfeer van wonen al dan niet meten zorg veel gedaan moeten worden. Dus meer passende appartementen en ook speciale woonvormen voor ouderen, zoals bijvoorbeeld ¨knarrenhofjes¨ (excusez le mot).

 

Welk speerpunt van Natuurlijk Nieuwkoop heeft jouw meeste aandacht?

Mijn speerpunt is hoe we samen met de Nieuwkoopse inwoners het klimaatbeleid kunnen neerzetten.

 

Als je morgen iets kon veranderen of vernieuwen in onze gemeente, wat zou dat dan zijn?

Voor iedereen een passende en betaalbare woning.

 

En wat moet juist altijd behouden blijven?

Het mooie van de gemeente zijn de verschillende kernen. Verhoudingsgewijs kleinere kernen met een eigen identiteit. Dat moet behouden blijven.

 

Wil je nog iets met ons delen?

Doe mee, denkmee, leef mee

" Ik zie mezelf als misschien een oude, maar zeker ook een enthousiaste rot in het vak."

bottom of page