Berry Dors, raadslid

Berry Dors (1951) is getrouwd met Ineke, heeft 2 dochters, 5 kleinkinderen en na een carrière in financiële dienstverlening met pensioen.

Portefeuilles:

• Algemeen Bestuurlijke Zaken

• Financiën

• Maatschappelijke Zaken

• Grondgebied

 

berrydors@natuurlijknieuwkoop.nl

Waar gaat jouw aandacht specifiek naar uit als het om raadswerk gaat?

Mijn politieke speerpunten liggen bij financiën, ruimtelijke ontwikkelingen (behoud van de open groene ruimte), maar ook bij sport (alle jeugd aan het sporten), recreatie (betere ontsluiting van het plassengebied) en cultuur (meer steun voor  vrijwilligersorganisaties).

Verder vind ik dat onze gemeente goed bestuurd moet worden en dat betekent dat ik een warm voorstander ben van het daadwerkelijk betrekken van onze inwoners bij het het bestuur. En dan wel graag van meet af aan en met goede afspraken over die betrokkenheid, die steeds vaker zal leiden tot vormen van meebeslissen.

Wat vind je van belang voor de lokale politiek?

Vaak hebben lokale partijen onevenredig veel aandacht voor deelbelangen zoals de agrarische sector of dorpsbelangen, bij Natuurlijk Nieuwkoop kijken we graag ook naar het grote geheel en de samenhang.

Vertel eens wat over jezelf

Ik woon sinds 1971 in Nieuwkoop. Ik sta 2e op de lijst van Natuurlijk Nieuwkoop en woon in de kern Nieuwkoop. Sinds 1986 ben ik, met een aantal onderbrekingen, actief geweest in het raadswerk, als fractieassistent, raadslid en ook als wethouder. Dat was voor de herindeling in 2007.

In mijn vrije tijd, naast het raadswerk, maak ik muziek (voornamelijk rock ´n roll) en fluit wedstrijden bij de hockey. En ik loop regelmatig een rondje op de golfbaan in Nieuwveen. Met mooi weer in een bootje op de Nieuwkoopse Plassen varen vind ik helemaal fantastisch.
 

" Ik zie mezelf als misschien een oude, maar zeker ook een enthousiaste rot in het vak."