top of page

Fokko Aldershoff

Fokko_005.jpg

Wie ben je?

Ik ben Fokko Aldershoff, 35 jaar oud, en ik woon samen met mijn vrouw Marieke en twee kinderen in de kern Nieuwkoop. Ik ben dierenarts en ik werk sinds kort bij het ministerie van LNV als beleidsmedewerker diergezondheid. Hier hou ik me bezig met landelijke diergezondheidsvraagstukken. Mijn hobby’s zijn wielrennen (vaak wind tegen in de polder) en zeilen op Nieuwkoop (fijn dat er wind is).

Ook ben ik betrokken als vrijwilliger bij de Dorpsboerderij Nieuwkoop.

 

Waarom ben je actief in de lokale politiek?

Ik hou me in mijn dagelijkse werk bezig met landelijk beleid aangaande diergezondheid. Er speelt echter ook een hoop in onze lokale leefomgeving, de mooie gemeente Nieuwkoop. Ik wil mijn kennis, ervaring maar vooral energie ook lokaal inzetten.

Ik vind het belangrijk om me in te zetten voor een mooie, groene, duurzame toekomst van de gemeente Nieuwkoop, waar mijn kinderen fijn kunnen opgroeien en later misschien wel net zo fijn kunnen blijven wonen als dat wij nu doen!

 

En waarom Natuurlijk Nieuwkoop?

De standpunten en het groene en sociale partijprogramma spreken me erg aan.

Bij Natuurlijk Nieuwkoop hebben we nu een fijne mix aan mensen. Jong en oud, woonachtig in verschillende kernen in de gemeente, met kennis van en interesse in verschillende domeinen en sectoren.

Natuurlijk Nieuwkoop heeft de afgelopen tijd veel mooie dingen weten te bereiken en ik hoop dat dat voortgezet kan worden!

 

Wat zijn jouw speerpunten voor de gemeente Nieuwkoop?

Ik wil graag dat de gemeente Nieuwkoop voor toekomstige generaties een mooie, fijne en groene plek is om te wonen! Daarom moeten we nu de juiste keuzes en afwegingen maken. Dan denk ik aan vergroening van de energievoorziening en aan woningbouw, aan het inperken van de vervuiling en overlast van Schiphol.

Belangrijk is hier dat het groene karakter van de gemeente zoveel mogelijk behouden blijft. Dus dat betekent inzetten op groene woonwijken met betaalbare woningen voor de doelgroepen, dat betekent zonnepanelen op daken in plaats van in het weiland, dat betekent op regionaal niveau bekijken hoe de overlast van Schiphol geminimaliseerd kan worden.

 

Welk speerpunt van Natuurlijk Nieuwkoop heeft jouw meeste aandacht?

Het op een verantwoorde wijze (duurzaam en toekomstbestendig) omgaan met het milieu, energie, ruimtelijke inrichting en economische activiteiten. Dit met zoveel mogelijk behoud van het unieke karakter van de gemeente Nieuwkoop en in bredere zin het Groene Hart.

 

Als je morgen iets kon veranderen of vernieuwen in onze gemeente, wat zou dat dan zijn?

Snelle verduurzaming van bestaande woningen en gebouwen. Minder gebruik van fossiele brandstoffen in de gemeente Nieuwkoop.

 

En wat moet juist altijd behouden blijven?

Het sociale, open en groene karakter van de gemeente Nieuwkoop.

 

Wil je nog iets met ons delen?

Er komt een hoop op ons af: landelijk, regionaal en lokaal. We zullen voor grote en belangrijke beslissingen komen te staan. Ik denk dat we snel moeten gaan handelen, maar niet overhaast. De tijd van de kop in het zand steken ligt echt achter ons.

_DSC0024.jpeg

"Er komt een hoop op ons af: landelijk, regionaal en lokaal. We zullen voor grote en belangrijke beslissingen komen te staan. Ik denk dat we snel moeten gaan handelen, maar niet overhaast. De tijd van de kop in het zand steken ligt echt achter ons."

_DSC9997.jpeg

"Belangrijk is dat het groene karakter van de gemeente zoveel mogelijk behouden blijft. Dus dat betekent inzetten op groene woonwijken met betaalbare woningen voor de doelgroepen, dat betekent zonnepanelen op daken in plaats van in het weiland."

bottom of page