top of page

Matthijs Geijtenbeek

Matthijs 3_edited.jpg

Wie ben je?

Ik ben Matthijs Geijtenbeek, 30 jaar oud en sinds 2017 woonachtig in Nieuwkoop. Van oorsprong kom ik uit een andere polder, die van de Ronde Venen, maar van jongs af aan kom ik al in de gemeente Nieuwkoop en mag ik mijzelf nu trotse inwoner noemen. 

 

Sinds 2013 ben ik werkzaam bij Politie Noord-Holland in het district Kennemerland. Tijdens het werk vind ik de menselijke maat enorm belangrijk en probeer ik het werk zo transparant en open mogelijk uit te voeren. Ik maak graag tijd vrij voor een goed gesprek en ben altijd nieuwsgierig naar wat de samenleving vraagt en wat daar nu echt speelt. 

 

Thuis ben ik ook echt thuis. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn in mijn tuin of een ronde te fietsen door de gemeente heen. In mijn vrije tijd ben ik ook vaak op de golfbaan te vinden. 

 

Waarom ben je actief in de lokale politiek?

Ik ben actief in de lokale politiek omdat ik vind dat we als samenleving voor een grote opgave staan. De maatschappij is veranderd en vraagt veel van de inwoners. Het vertrouwen in de politiek wordt steeds minder, terwijl zij zo belangrijk zijn. 

Ik wil op lokaal niveau, samen met de inwoner, gaan voor een gezonde en veilige gemeente waarin wij, maar ook de generaties na ons, nog jaren met veel plezier kunnen wonen. 

Ik heb ook gemerkt dat er een hoop onduidelijkheid bestaat over het werk van de lokale politiek, zo ook bij mij aan het begin. 

Ik sta er dus ook voor om op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek te gaan, zaken uit te leggen en er voor elkaar te zijn. 

 

En waarom Natuurlijk Nieuwkoop?

Natuurlijk Nieuwkoop is een partij die voor mij staat voor openheid, eerlijkheid en transparantie. Een partij die doet wat hij zegt en ook eerlijk durft te zeggen als zaken niet lukken of haalbaar zijn. Natuurlijk Nieuwkoop is voor mij hoe een lokale partij hoort te zijn. Voor élke burger in de gemeente, maar ook mét elke burger in de gemeente.

 

Wat zijn jouw speerpunten voor de gemeente Nieuwkoop?

Voor de Gemeente Nieuwkoop vind ik het erg belangrijk om het contact laagdrempelig te houden tussen de inwoner en de gemeente. Ik wil voor iedereen, van jong tot oud, de gemeenteraad bereikbaar én begrijpelijk houden en waar nodig, proberen te maken. 

 

Natuurlijk Nieuwkoop heeft drie kernwaarden. Doe mee, Denk mee en Leef mee. In dat kader wil ik dat elke inwoner de kans krijgt op een gezond en veilig leven met een toekomst. Daarvoor moeten er genoeg woningen beschikbaar zijn, moeten de verenigingen zo sterk blijven zoals ze zijn, en moet er voldoende, kwalitatieve, onderwijs en zorg beschikbaar zijn. 

En dat doe je als gemeente niet alleen, dat doe je samen met de inwoner, verenigingen en bedrijven in de gemeente. 

 

De gemeente is al diverse jaren een van de meest veilige gemeenten in Nederland en dat wil ik ook zo houden. 

Ik sta voor een veilige openbare ruimte, veilige verkeerssituaties in elke kern en het behoud van de lage criminaliteitscijfers. 

Welk speerpunt van Natuurlijk Nieuwkoop heeft jouw meeste aandacht?

Denk mee. Het voorafgaand aan het bepalen van het beleid goed stilstaan hoe de burger er bij betrokken hoort te worden, en vanuit de gemeente de burger open, transparant en eerlijk informeren. 

Ik wil ook het gebruik van Denk Mee Nieuwkoop blijven promoten en bevorderen zodat elke inwoner op zijn/haar/hen eigen manier hun stem kan laten horen. 

En wat moet juist altijd behouden blijven?

Het dorpse karakter van de gemeente. Het gevoel dat je in een gemeente woont waar de deur altijd voor elkaar open staat en je samen met elkaar voor de beste oplossing gaat voor iedereen! 

 

Wil je nog iets met ons delen?

Ik zeg altijd, er bestaan geen gekke of domme vragen. Weet mij te bereiken en stel de vraag! Als ik het niet weet, kan ik allicht helpen om samen tot het antwoord op de vraag te komen. 

Matthijs 2.jpeg

De gemeenteraad nam op 22 september 2022 een positief besluit over de benoeming van Matthijs Geijtenbeek als onze nieuwe fractieassitent.

bottom of page