top of page

Pien Schrama, raadslid

8cdb1e07-de46-4693-bf39-1f6c281c8168 (1).JPG

Pien Schrama- van Kessel (1960) woont in Nieuwveen, is getrouwd,

heeft 2 dochters en 2 schoonzonen, 5 kleinkinderen en hond Jet

Was peuterleidster en wethouder, en is nu raadslid en vrijwilligster.

pienschrama@natuurlijknieuwkoop.nl

@PienSchrama

"Je bereikt meer door - samen met anderen - daden van je woorden te maken."

Wie ben je?

Ik ben geboren en getogen in de Vrouwenakker, woon dus al mijn hele leven in dit gebied. Door mijn achtergrond als kwekersdochter en mijn ervaringen als ouder, vrijwilliger en in het lokaal bestuurweet ik goed wat er in onze gemeente en de regio speelt.

Naast fractievoorzitter en raadslid voor Natuurlijk Nieuwkoop ben ik vrijwilliger en voorzitter van de Zonnebloem Nieuwveen en maak ik deel uit van het bestuur van de Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop. Twee prachtige organisaties waar zorg en aandacht voor onze inwoners centraal staat.

Waarom ben je actief in de lokale politiek?

Ik ben vanaf de begin jaren 90 actief in de lokale politiek waarvan 12 jaar als wethouder. Door mijn ervaring ben ik goed ingevoerd in de lokale en regionale ontwikkelingen.

Vooral de contacten en het samenwerken met inwoners geven mij de energie om mij te blijven inzetten voor ons gebied, voor en met de mensen die hier wonen en werken. Ik ben wars van individuele belangenbehartiging, het algemeen belang staat voorop.

 

En waarom Natuurlijk Nieuwkoop?

Ik voel mij thuis bij Natuurlijk Nieuwkoop, een lokale politieke partij die al decennia vertegenwoordigd is in onze gemeente. Het is een partij die veel ervaring heeft en een breed netwerk in de gemeente en daarbuiten. Een partij die samen wil optrekken met de mensen waar het om gaat; onze inwoners. De diversiteit aan mensen en meningen binnen onze partij is groot. Dat zorgt voor goede inhoudelijke discussies in onze fractie en komt de meningsvormingten goede. Het verbreedt mijn de blik en stimuleert mij. Daarnaast is er geen sturing of druk vanuit een landelijke partij, geen dwangbuis maar vrijheid om lokaal dat te doen wat nodig en gewenst is.

 

Wat zijn jouw speerpunten voor de gemeente Nieuwkoop?

Onze inwoners moeten kunnen meedoen en meedenken. Niet alleen bij besluitvorming over onderwerpen die gaan over hun eigen leefomgeving maar al eerder, meer samen optrekken om te komen tot een goed plan. We moeten juist gebruik maken van hun kennis, hun ideeën en hun mening. Onze inwoners, bedrijven, lokale verenigingen en organisaties weten wat er speelt en wat belangrijk is in hun omgeving of dorp.

 

Welk speerpunt van Natuurlijk Nieuwkoop heeft jouw meeste aandacht?

Meedoen aan de samenleving is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het is belangrijk dat zorg en ondersteuning voor mensen die dat nodig hebben goed geregeld is. En dat we inwoners stimuleren om, bv als vrijwilliger, ook hun steentje daaraan bij te dragen. Gelukkig zijn er daar heel veel van in onze dorpen! Meedoen in de noodzakelijke verduurzaming van woningen is ook niet voor iedereen weggelegd. Ook daarmee moeten we aan de slag.

 

Als je morgen iets kon veranderen of vernieuwen in onze gemeente, wat zou dat dan zijn?

Betaalbare senioren woningen met ruimte voor ontmoeting, zodat er woningen vrijkomen voor starters en gezinnen. En dat onze inwoners die in een sociale huurwoning van Vestia wonen een huisbaas krijgen die zorgt voor duurzame en goed onderhouden woningen. Want ook zij hebben daar recht op.

En wat moet juist altijd behouden blijven?

De eigen identiteit van onze dorpen, dorpen met zoveel betrokken inwoners die zich met elkaar inzetten voor een fijne samenleving. En natuurlijk ons prachtige groene, open landschap!

 
 

bottom of page