Pien Schrama, raadslid

Pien Schrama- van Kessel (1960) woont in Nieuwveen, is getrouwd, heeft 2 kinderen en 2 kleinkinderen. Was peuterleidster en wethouder, en is nu raadslid en vrijwilligster.

pienschrama@natuurlijknieuwkoop.nl

@PienSchrama

Waarom natuurlijk Nieuwkoop?

Ik voel mij thuis bij Natuurlijk Nieuwkoop als lokale politieke partij. De diversiteit aan mensen en meningen binnen onze partij is groot. Dat zorgt voor goede inhoudelijke discussies in onze fractie en komt de meningsvorming  ten goede. Het verbreedt mijn de blik en stimuleert mij. Daarnaast is er geen sturing of druk vanuit een landelijke partij, geen dwangbuis maar vrijheid om lokaal dat te doen wat nodig en gewenst is.

Vertel eens wat over jezelf

Ik ben geboren en getogen in de Vrouwenakker, woon dus al mijn hele leven in dit gebied. Door mijn achtergrond als kwekersdochter en mijn ervaringen als ouder, vrijwilliger en in het lokaal bestuur  weet ik goed wat er in onze gemeente en de regio speelt.

Naast fractievoorzitter en raadslid voor Natuurlijk Nieuwkoop ben ik vrijwilliger en bestuurslid van de Zonnebloem Nieuwveen en maak ik deel uit van het bestuur van de Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop. Twee prachtige organisaties waar zorg en aandacht voor onze inwoners centraal staat.

Daarnaast ben ik ambassadeur voor Snel Internet, een initiatief om met glasvezelkabel overal in onze gemeente de toegang tot snel en veilig internet te verbeteren.

Wat is je politieke achtergrond?

Ik ben vanaf de begin jaren 90 actief in de lokale politiek waarvan 12 jaar als wethouder. Door mijn ervaring als raadslid en als wethouder in verschillende colleges en gemeenten ben ik goed ingevoerd in de lokale en regionale ontwikkelingen.

Vooral de contacten en het samenwerken met inwoners geven mij de energie om mij te blijven inzetten voor ons gebied, voor en met de mensen die hier wonen en werken. Ik ben wars van individuele belangenbehartiging, het algemeen belang staat voorop.


 

"Je bereikt meer door - samen met anderen - daden van je woorden te maken."