top of page

Rob Ruigrok

Rob Ruigrok 2021.jpg

Waarom Natuurlijk Nieuwkoop

Toen ik me in 2017 meer wilde gaan inzetten voor de lokale politiek kwam ik in mijn zoektocht naar een passende partij bij Progressief Nieuwkoop uit, dat later is opgegaan in Natuurlijk Nieuwkoop. Natuurlijk Nieuwkoop spreekt me aan vanwege de sociale, groene en vooruitstrevende houding. Bij Natuurlijk Nieuwkoop gaat het om het belang van de mensen in, en het groene karakter van onze gemeente. Oprecht en integer, waarbij oog is voor iedereen, niemand uitgezonderd.

 

Vertel iets over jezelf.

Ongeveer 25 jaar geleden ben ik vanuit de Bollenstreek naar Nieuwkoop gekomen, vanwege de liefde. Mijn vrouw is Nieuwkoopse, geboren en getogen. Voor mij is Nieuwkoop een verademing gebleken, sympathieke en vriendelijke mensen, mooie groene omgeving. Ik woon samen met mijn vrouw en twee kinderen in de kern Nieuwkoop, in de "nieuwbouwwijk" Buytewech. Prettige en ruim opgezette wijk, leuke buurt. Ik woon praktisch naast het hockeyveld waar ik tegenwoordig op trim-hockey zit, combinatie van trim-oefeningen en hockey, erg leuk en ook gezellig. Professioneel ben ik werkzaam als senior consultant bij een ingenieurs- en adviesbureau op het gebied van transportmiddelen (vliegtuigen, treinen, schepen, auto's) in Hoofddorp. Ik werk bewust parttime om tijd te hebben voor andere leuke dingen, van vrijwilligerswerk tot genieten van de omgeving van Nieuwkoop (wandelen, fietsen, kanoën).

 

Waarom ben je politiek actief

De hoofdreden om politiek actief te zijn is voor mij om "iets terug te doen" voor de omgeving en de gemeenschap. Niet alleen consumeren, maar ook een (bescheiden) bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze gemeente. Uiteraard kan dit op vele manieren, maar ik heb ervoor gekozen om via Natuurlijk Nieuwkoop mee te denken over onderwerpen die in onze gemeente spelen en waar keuzes gemaakt moeten worden, in het algemeen belang en in een (politieke) richting waar ik achter sta.

 

Wat zijn jouw speerpunten voor de gemeente Nieuwkoop

Voor mij is het belangrijk om de delicate balans tussen "groen" en "groei" te bewaken. Groei met mate en met oog voor natuur, waarbij ik me graag creatief, proactief en resultaatgericht inzet voor een veilige, groene, respectvolle gemeente waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Concrete ideeën hierbij zijn b.v. meer vrij liggende fietspaden, wandelroutes tussen de kernen in onze gemeente via "de natuur" / weilanden, kernen in de gemeente ontlasten van gemotoriseerd verkeer, 30 km limiet in kernen, bepaalde wegen in en tussen kernen transformeren naar wandel- en fietspaden, of éénrichtingsverkeer. Op het gebied van wonen merk ik schaarste op vele gebieden, maar vooral voor ouderen. Door meer passende woningen voor ouderen te bouwen ontstaat een natuurlijke doorstroming, goed voor iedereen in de gemeente.

bottom of page