top of page

Tessa van Diemen-Schrama, fractie-assistent

Vertel eens wat meer over jezelf

Mijn naam is Tessa, 30 jaar en mijn hele leven al woonachtig in Nieuwveen. Inmiddels met mijn man Bart en dochtertje Evi. Ik ben werkzaam als Intensive Care verpleegkundige in het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Daarnaast ben ik zowel speelster in het eerste damesteam als vrijwilliger bij volleybalvereniging Waterlanders in Nieuwkoop. 

Wat zijn voor jou speerpunten in de gemeentepolitiek?

Vanuit mijn beroep als verpleegkundige heeft de zorg mijn bijzondere aandacht: in Nieuwkoop zorgen we voor elkaar. Ook sport is van belang voor de leefbaarheid van inwoners van de gemeente Nieuwkoop: sport voor iedereen! 

Waar staat natuurlijk Nieuwkoop voor?

Mijn ervaring is dat (lokale) politiek bij veel inwoners -en dan in het bijzonder jongeren- niet erg leeft. Natuurlijk Nieuwkoop zoekt actief contacten  met inwoners, organisaties, bedrijven en instellingen en dat zorgt voor meer betrokkenheid, participatie, gelijke behandeling en dus gelijke kansen.

 

Een goed gemeentebestuur gaat  niet alleen vóór maar ook mét de inwoners van  Nieuwkoop op zoek gaat naar actiepunten en passende oplossingen. In alle 13 kernen. Dat is wat Natuurlijk Nieuwkoop, en mij, drijft.

Je bent een van de jongste fractie-assistenten in Nieuwkoop, betekent dat nog iets voor jou?

Het is geen doel op zich, maar ik hoop wel juist ook de jongere inwoners van onze gemeente aan te spreken. Ik vind het belangrijk en wil bevorderen dat meer jongeren actief deelnemen aan de politiek en mee vorm willen geven aan hun eigen leefomgeving en toekomst.
 

Hoe ben je betrokken geraakt bij de politiek?

Na het afronden van de opleiding tot Intensive Care verpleegkundige was ik op zoek naar een volgende uitdaging. Toen in 2012 de training voor Young Potentials werd aangeboden door de gemeente Nieuwkoop, dacht ik: dat is de verdieping waar ik naar op zoek ben. “

30 jaar, Intensive Care verpleegkundige in het VU Medisch Centrum, Nieuwveen

 

tessavandiemen@natuurlijknieuwkoop.nl

“Vooruitgang maak je niet door aan de zijlijn te blijven staan, te jammeren of te klagen, maar door je ideeën uit te voeren.”

bottom of page