top of page

Onkruid vergaat niet!

Natuurlijk Nieuwkoop krijgt steeds meer signalen van inwoners dat onze wijken er minder verzorgd uitzien. Er groeit op veel plaatsen onkruid op de trottoirs, een aanblik die niet op prijs wordt gesteld.

Chemische bestrijdingsmiddelen zijn wel succesvol maar niet duurzaam en deze mogen dan ook niet meer gebruikt worden. Momenteel wordt het onkruid bestreden met heet water en door middel van wegbranden. Maar deze methode lijkt een minder langdurig effect te hebben. Daarom stelde Pien Schrama in de raad van 29 juni voor om via een enquête of burgerpanel te onderzoeken wat het effect van duurzamer onkruid bestrijden is op ons woongenot. "Het burgerpanel is bij uitstek een middel om de inwoners te vragen wat hun ervaringen zijn" zei Pien. "Als blijkt dat dit het plezierig wonen in onze dorpen aantast dan moeten we bekijken wat we daaraan kunnen doen." Maar de meerderheid van de raad was daar niet voor te porren en wil het eerst nog een paar jaar aanzien. Wachten tot iedereen groen van ergernis ziet?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page