top of page

Driekoppenland kan beginnen

In Noorden gaat het er dan eindelijk van komen. Het burgerinitiatief van drie Noordenaren gaat ervoor zorgen dat er in het zo genoemde “Driekoppenland”, 54 woningen worden gebouwd in een prachtig groene omgeving met een ware boomgaard als centrum van de nieuwe wijk.

Het project, waar het hele dorp bij betrokken is geweest, is niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. De nota van zienswijzen die donderdag 31 augustus in de meningsvormende raad werd behandeld, maakte duidelijk dat de ontsluiting via de Gerberastraat veel verzet had opgeleverd. Opvallend genoeg waren er geen insprekers.

Kees Hagenaars (Natuurlijk Nieuwkoop) wilde van de wethouder weten of er duidelijke afspraken waren gemaakt met de bewoners om overlast zoals destijds bij het Zuideinde in Nieuwkoop, toch vooral te voorkomen. Wethouder Elkhuizen kon hem geruststellen. “Alles wat geleerd is van het verleden gaat hier niet meer gebeuren. Ook de communicatie is punt van aandacht. Hagenaars drong er verder op aan toch vooral zo snel mogelijk te beginnen met een integrale visie voor Noorden mede gezien de toekomstige woningbouw na 2020. Lizet Keijzers van SBN vroeg de wethouder wat de gemeente zou kunnen doen om niet een deel, maar de gehele wijk gasloos te maken. Bij de ontwikkeling van de wijk was daar door de initiatiefnemers veel aandacht aan besteed maar nu bleek het toch mogelijk ,voor een deel van de woningen om te kiezen voor een aansluiting op het gasnet.

Natuurlijk Nieuwkoop (destijds MPN-PN) had de gemeenteraad eerder, bij de vaststelling van de woonvisie in oktober 2016, voorgesteld alle nieuwe wijken zonder gasaansluitingen te ontwikkelen. Opvallend genoeg was het voorstel door de meerderheid van de raad afgewezen. Men vond dat iedereen voor 2020 dat zelf moest kunnen bepalen. Nu ziet het er toch naar uit dat er tijdens de besluitvormende raad over twee weken een voorstel met die insteek zal worden ingediend die door een grote meerderheid van de partijen zal worden gesteund.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page