top of page

Jeugd en jongerenwerk: wie doet wat?

Buurtsportchoaches, scouting, DAN, !Triggr, jongerenwerk Noorden en het ambulant jongerenwerk. Een greep uit het rijke aanbod wat onze gemeente rijk is. Maar wie doet nu wat? Wat wordt gedaan door vrijwilligers en wat door professionals?

Oriënterende bijeenkomst 21 september

De gemeente gaat het jeugd en jongerenbeleid opnieuw bekijken en om een goed beeld te krijgen van de verschillende organisaties en hun activiteiten heeft Pien Schrama van Natuurlijk Nieuwkoop in november 2016 voorgesteld om een oriënterende bijeenkomst te organiseren voor de raad. Samen met Tom de Kleer (VVD) heeft ze dit opgepakt en de bijeenkomst werd op 21 september gehouden.

Verbinden 10 organisaties gaven een korte, informatieve presentatie. Daarna waren er levendige tafelgesprekken die voor zowel de raadsleden als de organisaties veel informatie opleverden. Zorg- en aandachtspunten zijn o.a. de continuïteit van vrijwilligers en de subsidie, vraag en aanbod, het delen van locaties, en de vele regeltjes. Er is behoefte aan uitwisseling van kennis, samenwerking en een "verbinder" met lokale kennis. Na afloop werd er druk genetwerkt!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page