top of page

Onveilige oversteekplaats

Inwoners vinden de oversteekplaats op de W.P. Speelmanweg in Nieuwveen onveilig. Volgens hen wordt er erg hard gereden door auto’s en bussen van Arriva op de W.P. Speelmanweg en dat zorgt voor onveilige situaties.

De W.P. Speelmanweg is pas opgeknapt en opnieuw geasfalteerd. De weg ligt er weer netjes bij. Maar Nieuwveners hebben bij Natuurlijk Nieuwkoop aan de bel getrokken omdat ze vinden dat er na het groot onderhoud aan de weg nog steeds erg hard wordt gereden. Inwoners maken zich zorgen over de verkeersveiligheid en dan vooral over de onveilige situaties die zich voordoen bij het zebrapad bij de kruising Molenlaan – W.P. Speelmanweg. Deze oversteekplaats wordt door veel ouders en kinderen gebruikt om naar het voetbalcomplex van Nicolaas Boys en de Mettenburcht te gaan. Dit is de locatie voor de scouting en andere jeugdactiviteiten.

Vragen Natuurlijk Nieuwkoop

Natuurlijk Nieuwkoop wil van het college weten of er meldingen of klachten zijn gekomen over de verkeers(on)veiligheid op de W. P. Speelmanweg. Zijn er met het onderhoud extra snelheid beperkende maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid te verhogen of is het nodig om aanvullende maatregelen te treffen? Ook wil de fractie weten of aan bewoners, voorafgaand aan het groot onderhoud, gevraagd is naar de knelpunten en mogelijke oplossingen. Inwoners en aanwonenden zijn ervaringsdeskundigen en juist zij kunnen waardevolle tips geven voor het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page