top of page

Paalrot in de Vosholstraat in Ter Aar?

Verontruste bewoners van de Vosholstraat in Ter Aar schrijven op 20 oktober een brief naar de gemeente Nieuwkoop. Zij geven daarin aan dat één van de woningen in de straat is scheefgezakt. Alles wijst erop dat er sprake is van paalrot. Het gaat daarbij om houten heipalen die zijn gaan rotten. Volgens de bewoners komt dit zeer waarschijnlijk omdat de palen lange tijd niet onder water hebben gestaan.

Uit onderzoeken in 2015 en 2016 is gebleken dat het grondwater plaatselijk werd weggezogen door een gemeentelijke riolering. Na opgravingen bleek dat het grondwater ter plekke 80 cm onder de paalkoppen stond. Metingen toonden aan dat het grond werd weggezogen naar de dieperliggende kapotte rioolbuis.

Aangezien de gemeente verantwoordelijk is voor het riool en er inmiddels aanwijzingen zijn dat ook bij andere woningen in de Vosholstraat schade ontstaat, richten de bewoners zich tot de gemeente en de leden van de gemeenteraad.

Zij willen dat er maatregelen worden genomen om verdere paalrot te voorkomen en hun huizen onbewoonbaar worden. Zij wijzen op de enorme schade die er voor de bewoners zal ontstaan.

Aangezien een eerdere brief van de bewoners aan de gemeente leidde tot een ronduit teleurstellende reactie heb ik, Kees Hagenaars, raadslid van Natuurlijk Nieuwkoop, de dag nadat de brief binnenkwam meteen schriftelijke vragen gesteld.

Ik wil weten wat de oorzaak van de verzakking is en of de waterstand en de kwaliteit van de riolering regelmatig door de gemeente worden gecontroleerd. Tevens vraag ik het college om z.s.m. met de bewoners in overleg te gaan en de klachten serieus te onderzoeken: “Een ernstige zaak met grote gevolgen voor deze bewoners. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de reactie van het college”.

Lees hier mijn vragen

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page