top of page

Een weitje met schapen, toch niet teveel gevraagd?

Een weitje met een paar schapen in het hart van Nieuwveen. Een kleine wens van de dorpsvereniging Nieuwveen en inwoners om die lelijke, kale plek tijdelijk een beter aanzien te geven.

Het terrein, waar in de zomer het gras en onkruid welig tiert, is al jaren een doorn in het oog. De dorpsvereniging heeft de eigenaar, Woningstichting Nieuwkoop (WSN), nadrukkelijk verzocht om medewerking te verlenen aan een schapenweide. De dorpsvereniging deed ook het aanbod om zelf de handen uit de mouwen te steken voor bv het plaatsen van een omheining. Helaas is het idee én het aanbod vanuit de inwoners door WSN afgewezen.

Zo'n schapenweide is tijdelijk want deze moet weer verdwijnen als gestart wordt met het bebouwen van de locatie. Dat kan toch het probleem niet zijn? Nieuwveen wacht al erg lang op een goede invulling van deze locatie met o.a. seniorenwoningen. In 2017 is een enquête gehouden naar woonwensen maar een concreet plan is nog lang niet in beeld. Voldoende tijd dus om met een kleine investering en met hulp van inwoners de ongezellig plek om te vormen tot een mooier hart van het dorp.

Natuurlijk Nieuwkoop roept WSN op om dit voorjaar alsnog aan de slag te gaan met het initiatief van de dorpsvereniging en het voorbeeld van de gemeente Alphen aan den Rijn te volgen. En de gemeente Nieuwkoop kan best een beetje helpen duwen!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page