top of page

Afscheid van Jan Tersteeg

Jan Tersteeg heeft in de raadsvergadering op 27 maart na een lange en veelzijdige politieke carrière afscheid genomen van het raadswerk en de fractie van Natuurlijk Nieuwkoop. Hij heeft voor zijn enorme inzet voor het gemeentebestuur en onze inwoners uit handen van de burgemeester een koninklijke onderscheiding ontvangen en is nu lid In de Orde van Oranje-Nassau. Gefeliciteerd Jan!

De nestor van de raad (Berry) sprak Jan toe:

"Jan is wel een van de echt oudgedienden. De politieke wieg van deze oer Noordenaar stond bij het CDA. In 2001 stapte hij uit de raad en maakte bij de verkiezingen van 2002 de overstap naar de Middenpartij Nieuwkoop en werd daar in 2002 wethouder. Hij heeft de oude gemeente Nieuwkoop op een vakkundige manier de herindeling doorgeleid en kon in 2007 ook wethouder worden in het nieuwe College. Financiën, kleine kernenbeleid, de zorg en gebiedsontwikkeling waren zijn speer- en aandachtspunten. Grote projecten heeft hij begeleid en de opstelling van de Structuurvisie in 2009 met als kernonderwerp de sanering van de Noordse Buurt heeft hij mede vorm gegeven, en daarmee de Sleutelprojecten. Vanaf 2010 is hij weer raadslid geweest. Met 187 voorkeurstemmen in 2010 en 214 in 2014 verzekerde hij zich van een plek in de raad.Tot nu. MPN ging samen met Progressief Nieuwkoop in 2014 verder en later ook onder een nieuwe naam Natuurlijk Nieuwkoop. Al die jaren was Jan een warm pleitbezorger van een degelijk financieel beleid. Zijn contacten met het IFLO in het kader van een dreigende artikel 12 status waren zeer effectief. Ook buiten de raad is Jan zeer actief, gezien zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de woningbouw op het land van Koppen en de ontwikkelingen rond de Voorwegzone in Noorden. De Dorpsraad De Koet droeg hij een warm hart toe. Jan gaat het de komende periode weer druk krijgen. Hij gaat zich zeker niet vervelen. Nieuwe plannen zijn al in de maak. Jan, bedankt voor je vaak tomeloze inzet zowel binnen de raad voor de hele gemeente als voor het pittoreske dorpje Noorden."

Fractievoorzitter Pien bedankte Jan voor zijn inzet, zijn kennis en kritische houding. En bovenal voor de onwijs fijne samenwerking in al die jaren!

Ook bedankte zij Elly de Jeu en Tessa van Diemen voor hun inzet en activiteiten in en voor de fractie van Natuurlijk Nieuwkoop. Elly en Tessa stoppen als fractieassistent maar blijven actief meedoen in de partij.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page