top of page

Bezoek aan Greenport Aalsmeer

De raadsleden en wethouders zijn door de Greenport Aalsmeer, in de volksmond de bloemenveiling, uitgenodigd om bijgepraat te worden over de ontwikkelingen in de glastuinbouw in deze Greenport regio. Deze regio bestaat uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Uithoorn.

In alle vroegte waren op maandagmorgen 11 juni vanuit alle deelnemende gemeenten bestuurders aanwezig. Namens Natuurlijk Nieuwkoop waren Pien Schrama en Jan Dirven erbij.

De economische betekenis van de sierteeltketen, van zaadje tot vaas, werd toegelicht.

Ook de ontwikkelingen op het gebied van werkgelegenheid, onderwijs en arbeidsmarkt, arbeidsmigranten en duurzaamheid passeerden de revue. De Greenport heeft een ondernemersverkenning uitgevoerd waarbij bijna 800 bedrijven zijn onderzocht. Ondernemers zijn bevraagd over hun wensen met betrekking tot de toekomst, bedrijfsopvolging, ruimtebehoefte en duurzaamheid. De resultaten worden meegenomen bij de noodzakelijke herstructurering van de glastuinbouw in de regio.

Dit najaar komen vertegenwoordigers van de Greenport Aalsmeer naar de gemeente Nieuwkoop om specifiek in te zoemen op de ontwikkelingen in de glastuinbouw in de onze gemeente.

Behalve deze interessante informatie is het altijd boeiend om de enorme bedrijvigheid in de vroege ochtend in het veilinggebouw te zien.

Wat een bloemen, kleuren en karren!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page