top of page

Eindelijk een visie voor de Paradijsweg

De Paradijsweg in Ter Aar is prachtig gelegen aan de Langeraarse plassen. Het gebied staat vol met kassen waarvan een deel is verouderd en in verval is geraakt. Al jarenlang zijn er plannen om deze “natte kant” om te zetten naar een bestemming waarin recreatie en woningbouw kunnen worden samengebracht en waarbij de plassen bereikbaar worden voor iedereen.

Met een provinciale subsidie voor het opstellen van een visie hebben zo’n 60 eigenaren de handen ineen geslagen. Zij komen met een plan voor de herinrichting van het gebied waarbij in het kader van de ruimte voor ruimte regeling 45 woningen mogen worden gebouwd. Daarbij krijgt het gebied een natuurlijke inrichting met wandelpaden en eenvoudige toeristische voorzieningen. De plassen worden zo bereikbaar voor iedereen. Er wordt zelfs gedacht aan ruimtes voor een zeilvereniging, surfclub en theetuin en ook een zwemplek zou een plaats moeten krijgen in dit plan. Namens Natuurlijk Nieuwkoop vroeg Kees Hagenaars specifiek aandacht voor het waarborgen van een kwalitatief goede aanleg en behoud van het gebied en het in gesprek blijven met eigenaren die bezwaren hebben tegen het plan. Hij sprak daarnaast de zorg uit dat door mogelijke tijdsdruk de zorgvuldigheid van het proces onder druk kan komen te staan. Dat mag niet gebeuren.

Natuurlijk Nieuwkoop hoopt dat na vele jaren plannen maken het er nu eindelijk van gaat komen dat dit gebied de prachtige uitstraling gaat krijgen die het verdient.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page