top of page

NATUURLIJK NIEUWKOOP IS EEN FEIT

De fusie tussen twee partijen biedt de progressieve kiezers van Nieuwkoop een duidelijk perspectief.

Afgelopen maandag is er in de openbare ledenvergadering van Progressief Nieuwkoop en Middenpartij Nieuwkoop met enthousiasme voor de fusie van deze twee partijen gekozen, en vrijdagochtend 7 december is deze officieel bij de notaris bekrachtigd. De partijen trokken al een aantal jaren gezamenlijk op in de gemeenteraad, sinds de verkiezingen begin dit jaar onder de naam Natuurlijk Nieuwkoop. Nu is de samensmelting op alle manieren een feit.

Het bestuur van Natuurlijk Nieuwkoop bestaat uit Rien van Kessel, Margot Aartman en Jan van Beusichem met Jan Dirven als voorzitter. De beide partijen zijn de afgelopen jaren naar de fusie toe gegroeid. Daarmee is het meer dan een formeel-juridische stap gebleken. Partijvoorzitter jan Dirven: ‘We hebben de tijd genomen voor een harmonisch samengaan, en dat is een bron van extra inspiratie gebleken. Dat maakt dat de fusie ook meer is dan de som der delen.”

“Natuurlijk Nieuwkoop wil er zijn voor alle inwoners van alle dertien kernen in Nieuwkoop” benadrukt fractievoorzitter Pien Schrama. “We zijn net zo breed en divers als de Nieuwkoopse samenleving zelf is. Waarbij we lokale worteling koppelen aan innovatief en duurzaam beleid. Dat niet alleen voor, maar vooral mét de inwoners tot stand komt.” Met de fusie wil natuurlijk Nieuwkoop niet alleen de krachten van de twee partijen bundelen, maar ook de versnippering in de lokale politiek een halt toeroepen. Pien Schrama licht toe: “Als iedereen voor zijn eigen kleine clubje kiest, wordt de gemeente onbestuurbaar. We moeten samenwerken, naar elkaar luisteren en elkaar de ruimte durven geven. Alleen zo komen we tot beleid dat iedereen in de gemeente een beter perspectief biedt. Nu en in de toekomst.”

Natuurlijk Nieuwkoop neemt nu met 4 raadsleden en een wethouder deel aan de coalitie van het bestuur in Nieuwkoop. “We grijpen de kans om onze ideeën in praktijk te brengen met beide handen aan. En hoe meer verantwoordelijkheid en ruimte we daarbij krijgen, hoe beter. We hopen ons de komende tijd dan ook te richten op groei”, aldus Jan Dirven.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page