top of page

Kookgroep maakt "Syrisch buffet"


De kookgroep van Tom in de Buurt en de Participatie academie heeft in april een “Syrisch buffet” bereid voor de fractieleden van Natuurlijk Nieuwkoop. Doel van de avond was tweeledig: de kookgroep oefent in samenwerken, plannen en afspraken maken, de fractieleden maken kennis met de activiteiten van Tom en de academie én met de leden van de kookgroep.

Kookgroep

De kookgroep bestaat uit 8 vrouwen, de groep wordt ondersteund door Soad Bounecoub, wijkcoach Tom in de Buurt en twee vrijwillige ondersteuners, Diny en Tinnie. De vrouwen wonen al een aantal jaren in Nederland. De meesten hebben de inburgering gevolgd of zitten nog op school en inmiddels hebben nagenoeg alle vrouwen vanuit hun uitkeringssituatie de taak om maatschappelijk actief te zijn en zich te ontwikkelen. Het voor onze fractie gemaakte Syrisch buffet is een uitgebreide maaltijd geworden, hoofdzakelijk bestaande uit Syrische gerechten, met een vleugje Marokkaans, Egyptisch, Libanees en Nederlands. Het eten was heerlijk maar zeker zo belangrijk en gezellig waren de gesprekken met leden van de kookgroep.

Samenwerken-plannen-inkopen-afspraken maken

Een kooktraining is een “stap voor stap programma”. Via een plan met kleine gerechten wordt er toegewerkt naar een uitgebreid buffet. Samenwerking in inkopen doen, taken afspreken, bonnen bewaren, nadenken over wat er nodig is en uiteraard de prijs van de producten. Vergaderen en overleggen is belangrijk. Luisteren, begrijpen en vragen als er iets onduidelijk is. Allemaal vaardigheden die elke keer weer worden getraind. Zo ook de keukenregels over veiligheid, gebruik van de keukeninrichting en het opruimen van de keuken.

Gymvereniging

Gezond eten is een en bewegen is twee. Zes dames willen vanaf september een lidmaatschap van de gymvereniging Avendo en tot aan de zomer wordt vanuit de Participatie een collectief lidmaatschap gefinancierd voor drie maanden.

Een initiatief " leren fietsen" voor deze en meer dames wordt nog door de Participatie academie uitgewerkt.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page