top of page

Noorden krijgt een nieuw dorpsplein


“In Noorden is de afgelopen jaren veel gebeurd. De nieuwe school, de Schippersbrug (o.a.Coöp, Huiskamer, sociale huur) Voorwegzone, Driekoppenland, Groene Jonker, Ruygenborg en niet te vergeten het verdwijnen van de glastuinbouw in Noorden en de Noordse Buurt. Noorden moet zichzelf nu opnieuw uitvinden, wat voor dorp ze willen en kunnen zijn en voor wie?” Met deze woorden opende ons raadslid Kees Hagenaars van Natuurlijk Nieuwkoop zijn betoog als inleiding op het debat over het aanpassen van het Dorpsplein in Noorden op de raadsvergadering van 11 juli j.l.

Dorpsraad: "er moet nu iets gebeuren"

“Het is dan ook niet vreemd”, aldus Hagenaars, “dat er in Noorden heel verschillend over dit voorstel wordt gedacht en of er mogelijk sprake is van weggegooid geld”. Hij verwees vervolgens naar de dorpsraad die in de meningsvormende raad heel nadrukkelijk had aangegeven dat wachten geen optie is, omdat het kerkbestuur nog minstens 4 jaar nodig heeft om een goed besluit te kunnen nemen over de toekomst van de kerk en het kerkplein. De dorpsraad is van mening dat er nu echt iets aan de uitstraling van dit dorpsplein en de verkeersveiligheid moet gebeuren en beseft dat het altijd beter en mooier kan, maar niet op de korte termijn.

Natuurlijk Nieuwkoop steunde het voorstel omdat het plein een betere uitstraling krijgt, de aanpassing van het weggedeelte zorgt voor een betere verkeersveiligheid en er zeker geen sprake is van weggegooid geld, zoals de tegenstanders opperden.

‘’Waar moeten we met Noorden naar toe?”

Hagenaars riep het college verder op de mensen in Noorden de kans te geven te gaan werken aan een nieuwe toekomst om een antwoord te vinden op de vraag: ‘’Waar moeten we met Noorden naar toe?” Juist de Noordenaren zijn, gezien zij in het verleden met elkaar tot stand hebben gebracht, in staat deze vraag voor hun dorp te beantwoorden, geef ze die kans.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page