top of page

Eindelijk schot in ontwikkeling Centrumlocatie Nieuwveen!


Goed nieuws! Er zijn door de gemeente Nieuwkoop en de Woningstichting Nieuwkoop (WSN) positieve stappen gezet om vaart te zetten achter een nieuw plan voor de locatie AH Kooistrastraat in het hart van Nieuwveen, voorheen woonzorgzone.

Overeenstemming kaders

Directeur WSN Caroline Nolet informeerde de raad in de meningsvormende raad op 17 oktober. Ze vertelde dat er in constructief overleg met de gemeente overeenstemming is bereikt over belangrijke kaders/uitgangspunten voor het plan.

Het is de bedoeling dat:

  • er een verbinding, een groene corridor, komt tussen de AH Kooistrastraat en het park van Ipse De Bruggen/Ursula

  • er 40 tot 50 appartementen voor senioren en starters komen en 10 voor cliënten van Ipse De Bruggen

  • er niet hoger dan 2 tot 3 hoog gebouwd wordt

  • er rekening wordt gehouden met het beschermd dorpsgezicht

Participatietraject

Verantwoordelijk wethouder Bernadette Wolters (Natuurlijk Nieuwkoop) meldde dat er een breed participatietraject gestart wordt met omwonenden en inwoners van Nieuwveen. Wethouder Wolters: “We gaan samen met WSN en inwoners van Nieuwveen werken aan een plan met een breed draagvlak. Er is inmiddels een projectorganisatie ingesteld waarin we de krachten gebundeld hebben om nu snel het traject in te gaan. Eind november wordt er in Nieuwveen een bijeenkomst voor alle inwoners en belanghebbenden georganiseerd.”

Natuurlijk Nieuwkoop heeft in juli het college nog opgeroepen om dit najaar het dorp te informeren over de stand van zaken van de ontwikkelingen voor het centrum van Nieuwveen omdat het veel te lang stil is gebleven en er weinig leek te gebeuren terwijl het onderwerp onder de Nieuwveners enorm leeft. Ook werd nadrukkelijk gevraagd om vooral de inwoners goed mee te nemen in het traject.

Pien Schrama: “We zijn onwijs blij dat het project is vlotgetrokken en dat binnenkort een breed participatietraject wordt gestart!”

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page