top of page

Wethouder Wolters bij taalgroep in Ter Aar


Op 27 november bracht wethouder Bernadette Wolters een werkbezoek aan de taalgroep in Ter Aar.

Aan de ovale tafel maakte Bernadette kennis met de groep cursisten en vrijwillige docenten. Het thema van deze ochtend was het nieuwe afvalbeleid. Een kaartspel met de vraag in welke afvalcontainer het voorwerp op het kaartje moest? Ook voor de docenten soms een instinker. Daarnaast is men ook druk bezig geweest met een woordspelletje. Hoeveel woorden gemaakt konden worden van de opgegeven letters. Hoe groter het woord, hoe meer punten. Kenmerkend is dat er altijd wordt gezocht naar actuele onderwerpen. Dat spreken een belangrijk onderdeel is .

Daarna was het tijd voor het werken uit een eigen lesboek of leesboek. Begrijpend lezen en het bespreken van moeilijke woorden staan centraal. Het maken van zinnen en oefeningen in het boek.

De lesstof vormt vaak aanleiding voor het praten over eigen ervaringen. Zo heeft Bernadette met een van de cursisten gesproken over de reden van haar komst naar Nederland, Hoe het gaat met haar en het gezin en contacten met familie in het thuisland. Een interessant moment was een gesprek over de ambitie van de cursist. De fietscursus afmaken. En dan via het sportfonds voor volwassenen lid worden van een zwemactiviteit bij de Wel. De wijkcoach van Tom in de Buurt pakt dit op.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page