top of page

Centrumplan Nieuwveen - Nieuwveen leeft mee!


Ruim 100 inwoners doen mee!

Op de 2e bijeenkomst op 21 januari over het centrumplan Nieuwveen waren ruim 100! Nieuwveners aanwezig. Gestart werd met een presentatie van Woningstichting Nieuwkoop (WSN) over wat er in de vorige bijeenkomst op 10 december door de inwoners is ingebracht en wat er mee wordt gedaan.

Inbreng inwoners

Was het eerst de insteek van de architect van WSN om een markant gebouw op de hoek/kruising te plaatsen is het nu op basis van de wensen van de inwoners de bedoeling om aan te sluiten bij de openheid van het bestaande plein. De beeldbepalende boom mag verdwijnen ten behoeve van een optimale invulling van het gebied. De boom hoeft van de inwoners niet koste wat kost behouden te blijven. Ook kwam nadrukkelijk naar voren dat de inwoners een extra verbinding met het landgoed Ursula van Ipse de Bruggen niet nodig vinden. De 2 bestaande toegangswegen zijn voldoende. Dit wordt verwerkt in het vervolg.

Scenario's en sfeerbeelden

Na de presentatie bogen de inwoners zich over 4 scenario’s en sfeerbeelden; hoe gaan we met de ruimte om, wat voor sfeer willen we creëren en wat willen we er doen. De bijeenkomst had goede opzet om met elkaar ideeën uit te wisselen en input mee te geven. Samen optrekken voor een mooi en gedragen plan voor Nieuwveen. Want gezien de opkomst is het wel duidelijk: Nieuwveen leeft mee!

Volgende bijeenkomst is gepland op 24 maart.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page