top of page

Willen we kleine windmolens in ons landelijk gebied?


Natuurlijk Nieuwkoop: mening en draagvlak inwoners peilen op basis van goede informatie.

Het voorstel van Natuurlijk Nieuwkoop om eerst de inwoners hun mening te vragen en pas daarna te bekijken of de raad daadwerkelijk een procedure wil starten om kleine windmolens toe te staan is overgenomen. De raad heeft op 6 februari besloten om bij onze inwoners afwegingen op te halen of en zo ja onder welke voorwaarden de plaatsing van kleine windmolens acceptabel kan zijn. Natuurlijk Nieuwkoop vindt dat bij zo’n peiling goede informatie gegeven moet worden waarin de voors en tegens helder zijn beschreven.

Door 3 partijen werd op 23 januari voorgesteld om het college te verzoeken met een voorstel te komen voor een afwegingskader en een procedure om kleine windmolens mogelijk te maken in de gemeente Nieuwkoop. Dit ging de fractie van Natuurlijk Nieuwkoop te ver. Het bestemmingsplan Landelijk Gebied Nieuwkoop is eind 2016 vastgesteld en de raad heeft toen besloten kleine windmolens niet toe te staan. Volgens Natuurlijk Nieuwkoop is het daarom niet goed om dan een paar jaar later, zonder de mening van inwoners te vragen en het draagvlak te meten, direct een procedure te starten om windmolentjes wel toe te staan.

Omdat de mening van de inwoners nu eerst wordt gepeild kon de Natuurlijk Nieuwkoop fractie instemmen met het voorstel.

Voorlopig houden we het nog bij echt kleine windmolentjes en waaien we niet direct met alle winden mee ;)

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page