top of page

Investeren in een goed proces Centrumlocatie Nieuwveen is noodzakelijk

De gemeenteraad heeft op 28 mei geld beschikbaar gesteld voor de proceskosten van het project Centrumlocatie Nieuwveen. Voor dit project is voor de komende 3 jaar € 102.000,- nodig voor de noodzakelijke participatie en begeleiding van het project.

Natuurlijk Nieuwkoop vindt dit proces een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de woningcorporatie én de gemeente.

Jarenlang vroegen Nieuwveners aan de Woningstichting Nieuwkoop (WSN) én de gemeente Nieuwkoop om de zo gewenste herstart van de ontwikkeling van die lege plek in het hart van Nieuwveen. En ook de gemeenteraad drong daar elk jaar op aan. Toch moest er nog flink gedebatteerd worden voordat de raad unaniem met het raadsvoorstel instemde.

Project weer vlotgetrokken

De herstart van de ontwikkeling van de voormalige wozozo bleek niet zomaar vlot te trekken nadat het eerdere plan in 2015 bij de Raad van State van de haak was gevallen. Het is wethouder Bernadette Wolters (Natuurlijk Nieuwkoop) gelukt om weer vaart in het project te krijgen. Het project, met een stevige samenwerking tussen gemeente en de WSN, is op 10 december en 21 januari gestart met 2 bijeenkomsten waarin inwoners mee kunnen denken en hun wensen kenbaar kunnen maken. Een proces waarin nu echt werk wordt gemaakt van de belofte die WSN én de gemeente destijds hebben gedaan; inwoners worden vanaf het begin actief betrokken bij de ontwikkeling van het plan.

Het dorp Nieuwveen doet actief mee!

“Tijdens de 2 actieve bijeenkomsten, zgn. ateliers, zat het gemeentehuis vol inwoners en zij zijn content met de wijze waarop het participatieproces tot nu toe wordt vormgegeven. Dat moeten we vasthouden om samen met de inwoners tot een mooi en gedragen plan te komen”, zegt fractievoorzitter Pien Schrama. “En zo’n proces vraagt inzet, van WSN én van de gemeente. We hebben hierin een gezamenlijke verantwoordelijkheid.”

Budget is nodig voor participatie

Dat dit project capaciteit dus geld kost is duidelijk, net zoals participatie geld heeft gekost bij andere projecten in onze gemeente. Natuurlijk Nieuwkoop vindt dat we deze investering in participatie moeten doen! Om er voor te zorgen dat voor Nieuwveen een centrumplan ontwikkeld wordt waar mensen zich bij betrokken, bij gehoord voelen en wat draagvlak heeft. Pien Schrama: “Nieuwveen verdient het om mee te mogen doen en denken in de ontwikkeling van een mooi centrumplan. We moeten het niet opnieuw van de haak af laten vallen!”

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page