top of page

Meer overlast van vliegtuigen in de gemeente Nieuwkoop bij verleggen van de startroute van de Aalsme


Op verzoek van de gemeente Uithoorn wordt onderzocht of de startroute vanaf de Aalsmeerbaan naar het westen kan worden verlegd. Als dit door gaat zal in de gemeente Nieuwkoop de overlast van vliegtuigen toenemen.

Over deze ontwikkeling heeft Natuurlijk Nieuwkoop samen met het CDA en SBN vragen gesteld aan het college. Met deze vragen willen we bereiken dat duidelijk wordt welke invloed de gemeente Nieuwkoop kan uitoefenen op het onderzoek en dat ook duidelijk wordt op welke wijze inwoners van de gemeente Nieuwkoop worden betrokken bij het onderzoek. We willen voorkomen dat de route zo maar wordt verlegd.

We beseffen dat de overlast van Schiphol moet worden verdeeld over de verschillende gemeenten en dus is het niet onterecht dat Uithoorn de overlast probeert te verminderen maar dat kan niet zonder overleg, inbreng en mogelijk zelfs een tegemoetkoming van Schiphol in het terugbrengen van de vliegbewegingen bij de andere in de gemeente Nieuwkoop overlast gevende vliegroutes.

Lees hier de schriftelijke vragen aan het college.

Heeft u een vraag of opmerking: stel deze per mail aan Rene Carlier, rene.m.carlier@me.com

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page