top of page

Afscheid Gerben van Duin; een verbindende wethouder!

14 juni 2022

Tijdens de raadsvergadering van 13 juni, het moment waarop een nieuw college is aangetreden, heeft de raad afscheid genomen van onze wethouder Gerben van Duin. Fractievoorzitter Pien Schrama sprak hem tijdens de raadsvergadering toe en bedankte hem voor zijn tomeloze inzet!


Gerben ging voor onze partij in 2020 in het college aan de slag. Als wethouder wist hij te bereiken dat enorm veel inwoners, verenigingen en organisaties hem in no time leerden kennen en wisten te vinden. Met zijn verbindende manier van werken, een aandachtig oor en een positieve houding heeft hij veel bereikt. Hij had het brede sociale domein onder zijn hoede en dat was belangrijk om zo tussen de verschillende taken en voorzieningen goed de verbinding te kunnen leggen en samenwerking te stimuleren. Dat deed Gerben met veel kennis en enthousiasme!


Zijn passie voor sport en bewegen is niemand ontgaan en een mooie visie is onder zijn leiding tot stand gekomen. Lastige vraagstukken ging hij niet uit de weg en hij wist de historisch scheefgegroeide subsidieverhoudingen tussen de buitensportverenigingen op te lossen. Met het centrumplan voor Nieuwveen is hij voortvarend verder gegaan met als resultaat een mooi plan met veel draagvlak door inwoners de ruimte te geven om daadwerkelijk mee te kunnen denken. Het plan ging daardoor helemaal op zijn kop! Hetzelfde gold voor de plannen voor nieuwe IKC’s waarbij wederom veel ruimte was voor inbreng vanuit het onderwijsveld, hun partners én de inwoners.


Het is knap dat Gerben zich zo’n nieuwe, uitgestrekte gemeente met 13 kernen in krap 2 jaar tijd zo eigen wist te maken en dat hebben we heel erg gewaardeerd. En die waardering horen we ook vanuit de samenleving nu duidelijk is dat Gerben onze gemeente gaat verlaten. Inwoners en Natuurlijk Nieuwkoop gaan deze ervaren en zeer betrokken wethouder missen en we bedanken hem voor de fijne samenwerking, zijn tomeloze inzet en betrokkenheid bij de gemeenschap van Nieuwkoop.

Onze fractie wenst Gerben veel succes voor de toekomst toe, er zullen zeker nog mooie uitdagingen op zijn pad komen!

Afscheid Gerben 13 juni 2022
.docx
Download DOCX • 14KB

Lees hier de hele bijdrage van Pien >

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page