top of page

De vlag in top op het Weteringplein


Op vrijdagmorgen 17 mei organiseerde de Woningstichting Nieuwkoop (WSN) een feestje bij de bouw op het Weteringplein in Nieuwveen. Het hoogste punt is bereikt en daarom werd, onder toeziend oog van veel toekomstige bewoners en andere Nieuwveners, de vlag gehesen.


Het is een prachtig project met 48 huurwoningen voor starters en senioren. Het plan is met veel inbreng van inwoners uit Nieuwveen tot stand gekomen. Juist die betrokkenheid en inbreng heeft dit plan vorm gegeven. Mevr. Nolet, directeur van WSN, is trots op dit participatieproces en noemde het een voorbeeld voor toekomstige woningbouwplannen. "Er is echt naar ons geluisterd" werd menig keer vanuit de inwoners gehoord. De directeur gaf aan dit het grootste compliment te vinden.


Natuurlijk Nieuwkoop heeft zich jarenlang ingezet voor deze uitgebreide participatie en met succes! "Kosten gaan voor de baten uit", riepen we steeds in de raad. "Het is belangrijk dat inwoners vanaf het begin worden betrokken, investeren in participatie betaalt zich later in het proces dubbel en dwars uit."

Het resultaat mag er zijn!


Er werd geproost op het plan, de bouw én op het feit dat zo goed als alle 48 woningen toegewezen zijn aan inwoners uit Nieuwveen. Hoe mooi!

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page