top of page

Drie keer meer tegoedbonnen energiebesparing voor huurders


Tegoedbonnen voor kleine energiebesparende maatregelen

De Gemeenteraad van Nieuwkoop heeft besloten gebruik te maken van een nieuwe ronde van energiebesparingsvouchers (tegoedbonnen). Deze tegoedbonnen komen voort uit een actie van het Rijk, de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). De gemeente heeft als één van de weinige gemeentes in de omgeving gebruik gemaakt van deze regeling.

‘Ik ben heel blij dat Nieuwkoop zo snel op deze mogelijk heeft ingespeeld. Er komt ongeveer 150.000 Euro beschikbaar van het Rijk voor kleine energiebesparende maatregelen, maar ook voor advies en begeleiding’, zegt wethouder Gerben van Duin (Natuurlijk Nieuwkoop). ‘Het zijn geen grote bedragen, maar het is vaak wel een beginnetje voor iets groters’, aldus van Duin.

De regeling van dit jaar voorziet in tegoedbonnen voor zowel huiseigenaren als huurders. Er zijn ruim 1500 vouchers ter waarde van 70 euro beschikbaar.


Voorstel Natuurlijk Nieuwkoop en D66: 3x meer vouchers

Op initiatief van Natuurlijk Nieuwkoop en D66 heeft de gemeenteraad besloten om meer vouchers (tegoedbonnen) beschikbaar te stellen voor huurders zodat er meer energiebesparende maatregelen kunnen worden getroffen. Tijdens een vergelijkbare actie vorig jaar bleken maar weinig huurders er gebruik van gemaakt te hebben. De reden daarvoor was waarschijnlijk de beperkte winkelmogelijkheden als gevolg van Corona. Daardoor is er geld overgebleven.

Concept amendement - aangepast 16-12 20.05 uur - NN D66 RREW regeling
.pdf
Download PDF • 108KB

Natuurlijk Nieuwkoop en D66 hebben voorgesteld om het beschikbare aantal bonnen speciaal voor de huurders bijna te verdriedubbelen. Berry Dors (Natuurlijk Nieuwkoop) zegt daar over: ‘We hopen dat de huurders hierdoor toch het been wat bijtrekken. De bonnen kunnen gebruikt worden voor bijvoorbeeld het aanschaffen van LED-lampen, isolatiemateriaal of een besparende douchekop. Geen grote dingen, maar ze helpen wel”.


Het voorstel tot uitbreiding van het aantal vouchers werd gesteund door het CDA en de fractie van SGP/Christenunie. Samen Beter Nieuwkoop en de VVD stemden tegen.


Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page