top of page

Goed voorbeeld doet goed volgen!

22 mei 2022

Weer zijn er twee postcoderoosprojecten gerealiseerd en liggen grote daken van bedrijfspanden op bedrijventerrein de Olm in Nieuwkoop vol met zonnepanelen. Deze gaan zorgen voor een mooi rendement voor zowel de bedrijven Comforta Nieuwkoop BV en TreNoMat als voor de deelnemers aan deze postcoderoosprojecten.

De ondernemers vertelden op zaterdagmiddag 21 mei over hun bedrijf en wat hen er toe had gebracht om aan deze projecten te beginnen. Ze gaven aan de verantwoordelijkheid te voelen om met energiemaatregelen aan de gang te gaan en waren zich beiden bewust van de kansen die hun daken bieden. Maar hoe zit het met de techniek, de financiën, subsidies, vergunningen etc.? En niet onbelangrijk; waar haal je de kennis en tijd vandaan om hiermee aan de slag te gaan?


Buurman gaf het voorbeeld

Het zonnepanelendak van de buurman zette één van de ondernemers op het spoor van de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop. Door de positieve ervaringen van deze collega stapten de twee ondernemers naar de Gebiedscoöperatie en gingen ze deze postcoderoosprojecten aan.

Beide ondernemers waren vol lof over de samenwerking met deze coöperatie en de kennis en drive die deze vrijwilligers hebben. Met name het ontzorgen van de ondernemers door de Gebiedscoöperatie door veel van het regelwerk over te nemen heeft geleid tot daadwerkelijke realisatie van deze projecten. Een ondernemer gaf aan dat hij zonder de Gebiedscoöperatie er of niet aan was begonnen of, gezien wat er allemaal bij komt kijken, afgehaakt zou zijn.


Waardering voor ondernemers, gebiedscoöperatie en energiecoaches

Wethouder van Duin roemde het initiatief van de ondernemers en de enorme inzet van de Gebiedscoöperatie. Hierdoor worden belangrijke stappen gezet om minder gas te gebruiken én de energiekosten naar beneden te krijgen. Hij gaf daarbij aan dat het belangrijk is om ook de minder bemiddelde inwoners in de toekomst kansen te bieden om mee te doen aan dit soort projecten, bv door projecten op gemeentelijk vastgoed. Want ook zij moeten kunnen meedoen in de energietransitie én lopen aan tegen hoge energierekeningen.

Waardering was er voor de vrijwillige energiecoaches die voortaan herkenbaar hun rondgang door de gemeente maken.

Met het onthullen van foto’s van de zonnedaken door wethouder Gerben van Duin en de ondernemers zijn beide postcoderoosprojecten officieel van start.


Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page