top of page

Noordeinde gaat meedenken in plannen voorwoningbouw.


De inwoners van Noordeinde mogen zelf mee gaan bepalen hoe het gebied van de nog te slopen basisschool, het trapveld en de Dobbe opnieuw wordt ingericht voor woningbouw.


Dat besloot de gemeenteraad van Nieuwkoop op donderdag 22 april door het amendement van Natuurlijk Nieuwkoop en SBN daarover aan te nemen. Alleen D66 en VVD stemden tegen.


In mei 2020 werden de inwoners van het dorp verrast door een startnotitie waarin werd voorgesteld het nu nog groene deel bij de entree van het dorp te bebouwen. Een deel van hen kwam in actie, zocht contact met raadsleden, organiseerde een enquête onder de dorpelingen en schreef een brief aan het college en de raad.


Kees Hagenaars( Natuurlijk Nieuwkoop) en Lizet Keijzers ( SBN) droegen vervolgens de wethouder op in contact te treden met de bewoners alvorens tot verdere besluitvorming over te gaan. Tijdens die gesprekken werd duidelijk dat de provincie zal toestaan dat er gebouwd mag worden in het nog open groene gebied langs de Dobbe. “De vraag is alleen of de inwoners van Noordeinde dat ook zo’n goed idee vinden”, aldus Hagenaars en Keijzers. Daarom stelden zij door middel van een amendement (= voorstel wijziging besluit) voor om door een uitgebreid participatie proces de inwoners zelf hun inbreng te laten geven in de ontwikkeling van de woningbouw in dit gebied.

Concept amendement SBN CDA NN SGP-CU par
.
Download • 104KB

De wethouder vond het een goed idee en grote een meerderheid van de raad ging akkoord.

Om tempo te maken zal het traject op korte termijn worden opgestart.

De oude basisschool wordt, als alles meezit in het derde kwartaal van 2021 gesloopt.

Concept motie SBN CDA NN D66 SGP-CU comm
.
Download • 119KB

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page