top of page

Onderzoek luchtkwaliteit schoolgebouwen; geen extra acties nodig


In het voorjaar van 2022 heeft Natuurlijk Nieuwkoop schriftelijke vragen gesteld over de luchtkwaliteit in de Nieuwkoopse schoolgebouwen. Met name in de nieuwe gebouwen voldeed de kwaliteit aan de gestelde eisen. Een aantal oudere gebouwen van de SPO WIJdevenen werd nog nader onderzocht.


Corona

Aangezien Corona inmiddels weer zorgt voor meer besmettingen, was dat reden voor Natuurlijk Nieuwkoop om vervolgvragen te stellen over de luchtkwaliteit op de basisscholen in Nieuwkoop. In antwoord op de vragen over dit onderwerp in het voorjaar had het college geantwoord dat de resultaten van het onderzoek nog niet bekend waren. Het college antwoordt ons nu dat het onderzoek, uitgevoerd door SPO Wijdevenen is afgerond.


CO2-meters

Er zijn in alle klaslokalen slimme CO2-meters geplaatst. Deze meten nu continu de ruimtes. De resultaten van de metingen zijn door WIJdevenen besproken met Ruimte-OK. (Ruimte-OK is een kennisorganisatie voor scholen en gemeente voor onderwijshuisvesting). Geconcludeerd is dat verdere acties niet nodig zijn om extra/betere ventilatie te creëren. Het college geeft aan dat er op dit moment dus geen probleem lijkt te zijn met de luchtkwaliteit en dat vervolg acties niet nodig zijn.

“ WIJdevenen analyseert regelmatig de CO2-metingen. Mocht blijken dat zich toch op een schoollocatie verhoogde waarden voordoen, dan zal actie worden ondernomen”, aldus het college.


Pien Schrama van Natuurlijk Nieuwkoop is blij met resultaat en hoopt dat de ventilatie zodanig in orde is dat de kinderen in de koude winterperiode niet de hele dag met de ramen open hoeven te zitten. “Dat is niet prettig voor de kinderen en de leerkrachten maar het kost daarnaast ook ontzettend veel duur aardgas,” aldus Pien Schrama.


Lees hier:

Vragen Natuurlijk Nieuwkoop en reactie college van27 september

Reactie B&W - SV 2022-17 Ventilatie schoolgebouwen (NN) (1)
.pdf
Download PDF • 63KB

Vragen Natuurlijk Nieuwkoop en reactie college van 8 februari 2022

074 A - B&W - Reactie op schriftelijke vragen 2022-01 van Natuurlijk Nieuwkoop over ventil
.
Download • 437KB

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page