top of page

Ook duurzaamheids-tegoedbon voor huurders


In navolging op de actie voor bewoners van eigen huizen, en op initiatief van Natuurlijk Nieuwkoop,  is er nu ook een actie voor huurders. Op donderdag 5 november besloot de Gemeenteraad daartoe. Dit was het gevolg van een eerder in april aangenomen motie. Toen werd tot de regeling voor huiseigenaren besloten. Op initiatief van Natuurlijk Nieuwkoop werd een motie ingediend om een vergelijkbare regeling voor bewoners van huurwoningen op poten te zetten.

Het College werkte  een raadsvoorstel uit en daarover besloot de Gemeenteraad unaniem.

Dit betekent dat huurders binnenkort ook een tegoedbon zullen ontvangen van 70 euro. Daarmee kunnen ze wat kleinere maatregelen nemen om het gebruik van energie terug te brengen. Voorbeelden van maatregelen zijn de aanschaf van LED-lampen ter vervanging van bijvoorbeeld halogeen verlichting of een waterbesparende douchekop. 

De gedachte achter de aanpak is dat, ook al gaat het om kleine maatregelen met kleine effecten, het zetten van een stap een verandering brengt in de “mindset” van mensen. Met andere woorden dat ze het gevoel krijgen dat ze daadwerkelijk zelf ook een bijdrage kunnen leveren, hoewel de problematiek groot en ingewikkeld is. En dat de houding van “erover nadenken” verandert naar gedrag“ iets daadwerkelijk doen”.  Voor informatie: Berry Dors 0613853388

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page