top of page

Regeling energietoeslag wordt verruimd!

Het voorstel van Natuurlijk Nieuwkoop om de regeling energietoeslag te verruimen is in de raad van 10 november aangenomen. Door de inkomensgrens te verhogen van 120% naar 130% van het sociaal minimum komen meer huishoudens in 2023 in aanmerking voor de energietoeslag. Met steun van D66 en SBN voor dit voorstel ging na discussie de rest van de raad, met uitzondering van de VVD, akkoord.

De energieprijzen zijn naar ongekende hoogte gestegen en daardoor komen veel huishoudens met een laag inkomen in de knel. Het rijk heeft daarom dit jaar de regeling energietoeslag in het leven geroepen om de huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum financieel te ondersteunen. Zij maken in 2022 en 2023 aanspraak op € 1300,-. Maar ook de huishoudens die net boven het sociaal minimum zitten, de zgn. laagmiddeninkomens, zijn vanwege de torenhoge energieprijzen kwetsbaar. Veel gemeenten hebben daarom de regeling al verruimd voor een grotere groep inwoners door bv ook de huishoudens tot 130% de energietoeslag toe te kennen.


Pien Schrama, fractievoorzitter Natuurlijk Nieuwkoop: "Net als in andere gemeenten zijn ook in de gemeente Nieuwkoop huishoudens net boven het sociaal minimum enorm kwetsbaar. We moeten voorkomen dat deze inwoners financieel door het ijs zakken door de hoge energieprijzen en daardoor in grote problemen komen. Het is belangrijk dat de regeling energietoeslag wordt verruimd en dat ook huishoudens tot 130% komend jaar aanspraak kunnen maken op deze toeslag"

Concept motie SBN NN D66 Verruiming regeling energietoeslag
.pdf
Download PDF • 112KB


Kommentit


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page