top of page

Wat was het spannend!


Op de finishlijn zijn we ingehaald door het CDA en hebben zij de restzetel toegewezen gekregen. Het CDA heeft nu 4 zetels, 1 minder dan in 2018. De winnaar is de VVD die er een zetel bij heeft gekregen en nu 5 zetels heeft. Ook d66 heeft een zetel gewonnen en heeft de komende periode 2 zetels. SBN heeft zijn 6 zetels behouden. Ook SGP-CU heeft zijn zetel behouden. En wij zijn geëindigd met 3 zetels.


We hebben 2290 stemmen gehad (iets minder dan bij de vorige verkiezingen). Pien Schrama heeft 1336 stemmen behaald (iets meer dan in 2018).


Uiteraard vinden we het jammer dat we een zetel hebben verloren. Na een nachtje treuren richten we ons weer op en focussen we ons op de formatie van een nieuw college.


Op donderdagavond 17 maart 2022 is de eerste stap gezet. De 6 partijen hebben Frans Buijserd, voormalig burgemeester van Nieuwkoop, benoemd tot informateur. De komende periode voert hij gesprekken met alle partijen om vast te stellen welke partijen een college kunnen vormen. Dat kunnen meerdere combinaties zijn. Wij wensen Frans Buijserd succes met zijn opdracht.


Onze 3 raadsleden zijn voor de komende periode Pien Schrama, Rene Carlier en Bas Oostwouder. We zijn nu met de voorbereidingen bezig om onze fractie met fractieassistenten compleet te maken.


Wij bedanken iedereen die op ons heeft gestemd en we bedanken alle partij aanhangers die hebben geholpen met de campagne. We zijn trots op die mooie campagne en vooral op dat wat we de afgelopen 4 jaar hebben bereikt. En met dezelfde inzet gaan we natuurlijk ook de komende 4 jaar aan de slag!

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page