top of page

Welzijnsbezoeken voor 75 plussers


Bijna 40! vrijwilligers doen mee en zetten zich in voor de welzijnsbezoeken aan inwoners van 75 jaar en ouder. Het opnieuw opstarten van deze zo waardevolle welzijnsbezoeken is één van de speerpunten van Natuurlijk Nieuwkoop. Mooi dat onze wethouder Gerben van Duin zich hier hard voor heeft gemaakt en dat zoveel vrijwilligers zich inzetten voor wel zo'n 2600 bezoeken in alle dorpen van onze gemeente.


De welzijnsbezoeken waren al van voor 2007 in onze gemeente van start gegaan. Maar helaas is daar in een vorige college/raadsperiode vanuit de gemeente mee gestopt, het zou te weinig opleveren. Natuurlijk Nieuwkoop vond het geen goede zaak dat het opgebouwde netwerk van getrainde vrijwilligers werd afgebroken en heeft dit onderwerp de afgelopen jaren veelvuldig op de agenda gezet.

De welzijnsbezoeken zijn juist een laagdrempelige manier om in contact te komen met de wat oudere inwoners, om deze groep van gerichte informatie te kunnen voorzien en met hen het gesprek aan te gaan over hun vragen en wensen. Zo krijgt niet alleen de 75 plusser aandacht en informatie, worden eventuele knelpunten mogelijk eerder gesignaleerd maar krijgt ook de gemeente een beter beeld wat er onder onze senioren leeft. In deze bijzondere tijd, waarin door Corona meer eenzaamheid op de loer ligt, zijn de welzijnsbezoeken ook een goed middel om naast het bestaande welzijnswerk extra aandacht te geven aan deze toch kwetsbaardere groep inwoners.


Gerben ging met 2 vrijwilligsters op stap, kijk mee > https://www.facebook.com/watch/?v=316788667117672
Comentarios


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page