top of page

Een duurzaam IKC in Ter Aar


Natuurlijk Nieuwkoop tevreden over Voorlopig Ontwerp

Het verschuiven van het IKC naar het Aarkanaal biedt extra mogelijkheden en komt de uitstraling ten goede. Natuurlijk Nieuwkoop heeft vanaf het begin af aan gezegd dat hoogbouw en bouwen op palen voor de partij geen optie is en dat een gebouw met het uiterlijk van een blokkendoos niet past in de omgeving. De fractie is daarom blij met het verdiept bouwen van de sporthal, er wordt niet op palen gebouwd, de hoogte is omlaag gebracht en het IKC krijgt de uitstraling van een landhuis.

"Zorg ervoor dat het geld in de toekomst vooral gestopt kan worden in onderwijs en niet verdwijnt in de kosten voor onderhoud”. Dat was de boodschap die Kees Hagenaars namens Natuurlijk Nieuwkoop liet horen in de besluitvormende raad van 27 september over het IKC in Ter Aar.

Onderhoudsarm schoolgebouw

Door degelijke bouwmaterialen en installaties te gebruiken die weinig onderhoud vergen , kunnen besturen in de toekomst veel geld besparen. “ Een meerjarenonderhoudsplan zou al vanaf het begin van de bouw moeten worden meegenomen”, aldus Hagenaars. “ Dan kun je zien waar de kosten in de toekomst gemaakt gaan worden en die mogelijk al vooraf voorkomen”.

Ook pleitte hij ervoor in overleg met de schoolbesturen verder te gaan dan EPC 0 om de energiekosten zo ver mogelijk naar 0 op de meter te brengen.

Wethouder Bernadette Wolters (Natuurlijk Nieuwkoop) beloofde er alles aan te doen hier bij de voortgang van het project rekening mee te houden binnen de mogelijkheden die de gemeente heeft.

De overige partijen steunden unaniem de aanbevelingen van Natuurlijk Nieuwkoop.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page