top of page

¨Natuurlijk Nieuwkoop blij met motorenverbod in de Meije. Nu de Amstelkade nog¨Natuurlijk Nieuwkoop is blij met de pilot die in de Meije gehouden wordt om de overlast van motoren tegen te gaan. Vorig jaar werd de Meije, samen met de Bosweg liggend in de gemeentes Nieuwkoop, Woerden en Bodegraven-Reeuwijk, al afgesloten voor motoren in het weekend gedurende het zomerseizoen. Dit was in verband met de uitgebroken Corona crisis. Voor dit jaar zal De Meije door de 3 gemeentes worden gesloten voor motorrijders. Dat gebeurt in de vorm van een pilot.


In juni 2020 heeft de fractie van Natuurlijk Nieuwkoop vragen gesteld aan het College van B&W over de – vergelijkbare – situatie op de Amstelkade in Woerdense Verlaat. Natuurlijk Nieuwkoop vroeg onder andere of het College bereid zou zijn ook de Amstelkade voor motorrijders af te sluiten.


In de beantwoording gaf het College aan dat zij, verwijzend naar de afsluiting in de Meije, de weg voor motorrijders zou willen afsluiten. Dat zou, volgens het College, ook aansluiten op het beleid m.b.t. recreatie en toerisme, dat gericht is op landschaps- en natuurbeleving en stilte¨. Zover is het nog niet gekomen.


Aan- en omwonenden ervaren grote overlast van motorrijders, die met name met mooi weer en in het weekend solo, maar ook in groepsverband tochten rijden. Los van de overlast door lawaai en stank is de verkeerssituatie op de Amstelkade zeer onveilig. De bewoners zijn al een aantal jaren actief om hierin verandering aan te brengen.


Natuurlijk Nieuwkoop is van mening dat de verkeersveiligheid op de Amstelkade moet worden verbeterd en dat aan- en omwonenden verlost worden van de geluidsoverlast. Een motorenverbod is effectief en past daar dus bij.


Natuurlijk Nieuwkoop zal in de Raadsvergadering van 22 april as. mondelinge vragen hierover stellen. (zie bijlage)


Vragen Amstelkade Natuurlijk Nieuwkoop
.
Download • 21KB


Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page