top of page

Larissa Baartman

laris.jpg

Wie ben je?

Ik ben Larissa Baartman en samen met mijn vriend Patrick woon ik sinds 2017 in Zevenhoven. Ik werk bij Balance als manager van de unit Project-, Contract- en Assetmanagement, waar ik mij voornamelijk hard maak voor het centraal stellen van de mens in onze organisatie en aandacht hebben voor het individu. Want iedereen heeft zijn, haar of diens eigen talenten. Van kleins af aan bekommer ik mij al om het welzijn van dieren. Niet gek dus dat ik in mijn vrije tijd vaak op het paard te vinden ben, of richting de Veluwe ga om in het pension van vrienden honden te trainen of verzorgen. Thuis is er met onze gezellige beestenbende bestaande uit twee honden en vier katten altijd wat te beleven. Ik kan ontzettend genieten van de natuur (met de motor of te voet met mijn honden) en vind het belangrijk dat er een mooie balans blijft tussen ruimte voor flora en fauna, en voldoende woonruimte en faciliteiten voor inwoners van onze mooie gemeente.

 

Waarom ben je actief in de lokale politiek?

Ik heb mij jarenlang als vrijwilliger ingezet voor een dierenwelzijnsorganisatie, sinds onze verhuizing werd de afstand echter te groot en ben ik op zoek gegaan naar wat nieuws. Omdat verantwoordelijkheden omtrent bestuur steeds lager komen te liggen (van landelijk naar provinciaal naar gemeentelijk) vond ik het interessant om te onderzoeken of ik hier mijn steentje bij kon dragen. Na aanmoediging van mijn schoonvader ('goh, is de lokale politiek niet iets voor jou?') was ik overstag en besloot me bij een lokale partij aan te sluiten om van mijn wens werkelijkheid te maken.

 

En waarom Natuurlijk Nieuwkoop?

Sowieso had ik de voorkeur voor een lokale partij die niet gelieerd is aan de landelijke politiek. In mijn ogen kun je alleen op die manier vrij kijken naar wat jouw eigen gemeente nodig heeft en welke standpunten je daarover inneemt. Het allerbelangrijkste is voor mij dat ik mij kan vinden in de standpunten van een partij. Natuurlijk Nieuwkoop is een progressieve groene partij, wat goed past bij mijn eigen interesses en ambities. Daarnaast zit er een ervaren club met lokale politici die al er al een flinke politieke carrière op hebben zitten. Ik denk hier veel te kunnen leren en ik vind het mooi als 'nieuweling' in de gemeente wellicht nieuwe ideeën te kunnen aandragen.

 

Wat zijn jouw speerpunten voor de gemeente Nieuwkoop?

We hebben een grote uitdaging op het gebied van woningbouw, maar dit mag niet ten koste gaan van alles. Ik maak mij hard voor:

- Bouwen in de breedte, met voldoende ruimte voor parkeren en groen. Hoogbouw past niet in onze groene gemeente.

- Erfpacht als optie onderzoeken om woningen betaalbaarder te maken voor starters.

Recreatie in onze natuur en het bevorderen van bewegen vind ik erg belangrijk. Zeker nu er sinds corona steeds meer mensen zijn gaan fietsen en een hond hebben die uitgelaten moet worden

- Veilig wandelen en fietsen door verbetering en uitbreiding van fietsroutes en wandelpaden tussen de 13 kernen.

- Mogelijkheden onderzoeken om fietsstraten aan te leggen, bijvoorbeeld tussen Nieuwkoop en Nieuwveen.

- Waar mogelijk langs wegen, in wijken, in het agrarisch gebied meer zorg voor natuur om de biodiversiteit verder te herstellen en vergroten.

- Meer prullenbakken voor hondenpoep in uitlaatgebieden met opruimplicht.

 

Welk speerpunt van Natuurlijk Nieuwkoop heeft jouw meeste aandacht?

Alle punten rondom verkeersveiligheid voor voertuigen, fietsers en wandelaars

 

Als je morgen iets kon veranderen of vernieuwen in onze gemeente, wat zou dat dan zijn?

Dat is natuurlijk een inkoppertje na de vorige vraag. Ik zou alle wegen en verkeerssituaties dusdanig veilig willen hebben zodat hier geen ongelukken meer gebeuren.

 

En wat moet juist altijd behouden blijven?

De prachtige natuur die onze gemeente te bieden heeft. Sterker nog, dit mag wat mij betreft nog wat meer uitgebreid worden.

 

Wil je nog iets met ons delen?

Als je voor Natuurlijk Nieuwkoop kiest, kies je voor een partij die een eigen visie heeft, waarbij de mening en visie van inwoners net zo hard meetelt.

Waarom anders kiezen? ;-)

Larissa febr. 2021.jpg

De gemeenteraad nam op 4 februari 2021 een positief besluit over de benoeming van Larissa Baartman als onze nieuwe fractieassitent.

bottom of page