top of page

Conciërges voor alle basisscholen in Nieuwkoop?

Op 12 december staakten de leerkrachten in het basisonderwijs voor de derde keer. Het lukt ze niet om bij de nieuwe regering en de Kamerleden van de coalitie, die zich inmiddels na de verkiezingen diep en veilig hebben genesteld in het pluche, extra geld los te krijgen voor een hoger salaris en een aanpak van de hoge werkdruk. Blijkbaar interesseert het de betreffende politici weinig dat er de komende jaren enorme tekorten gaan ontstaan voor de klas. Het interesseert ze blijkbaar ook niet dat 1 op de 4 leerkrachten verschijnselen van burn-out vertoont.

“ Als de landelijke politiek weigert haar verantwoordelijkheid te nemen, moeten we dat als gemeentelijke politiek dan maar zelf doen”, aldus Kees Hagenaars van Natuurlijk Nieuwkoop.

Aanstellen conciërges

Zijn partij stelt in haar verkiezingsprogramma voor om conciërges aan te gaan stellen op de basisscholen op kosten van de gemeente. ” Een flink deel van de werkdruk kan daarmee worden weggenomen”, aldus Hagenaars. “ Bovendien hebben gemeenten in de afgelopen jaren steeds meer hun handen van de scholen afgetrokken omdat ze dachten dat er voldoende geld beschikbaar werd gesteld door de overheid. Natuurlijk zullen we te horen krijgen dat het allemaal niet kan. Maar dan verwijs ik graag naar grote steden die het heel gewoon vinden om soms tonnen te stoppen in ondersteuning van scholen.

Wij willen als Natuurlijk Nieuwkoop dat onze kinderen en kleinkinderen straks nog meesters en juffen hebben die ze les kunnen geven want onderwijs is de beste en meest duurzame investering in de toekomst”.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • facebook.com/natuurlijknieuwkoop
  • @natuurlijkNK
bottom of page